Péřové peřiny přináší dobrou noc

Spánek je velmi důležitým aspektem života. Bez něj bychom dlouho nevydrželi. Dobrý spánek přináší odpočinek, nové síly na další den a chuť do života. Aby to však fungovalo, je třeba zajistit klidné prostředí, velkou prostornou postel, a také kvalitnípéřové peřiny. Pod nimi se vám bude krásně usínat, zajistí pohodlí a příjemné teplo. Komfort spaní je zaručen. Peřiny i polštáře z peří se používají dlouhé roky. A jejich obliba stále roste. Není se čemu divit.

Péřové přikrývky jsou skvělou volbou

Tento druh lůžkovin je sice o něco nákladnější, než je tomu u peřin s dutým vláknem či jiným výplňovým materiálem, ale tato investice se prostě vyplatí. Péřové přikrývky se vyznačují dlouhou životností. Výplň lze totiž opakovaně čistit, měnit, a tedy uchovat stále k použití. Peří je ceněnou komoditou. Dnes už se nepořádají sezení, u kterých se dlouze povídalo a drhlo peří. Již se nechová tolik hus a drůbeže, proto je cena vyšší. O to je ale peřina kvalitnější. Má skvělé vlastnosti. Viděli jste už někdy nějakou babičku, která by dobrovolně vyhodila takový klenot?

Pokud jste i vy doma objevili nějaký takový skvost, odneste jej do čistírny nebo se do praní pusťte doma. To můžete provést, pokud jde o peřinu nižší váhy. Pokud je nadýchaná, velmi plná, tlustá a těžká, je přeci jen lepší, pokud to necháte odborníkům. Mimo jiné, takové peřiny jsou velmi náročné na sušení a mohly byste doma mít i potopu.

Péřové peřiny přináší dobrou noc 2

Proč si vybrat peří?

Rozdíl mezi dnes tolik používaným dutým vláknem a peřím není jen ve váze, ale jsou zde i jiné kladné vlastnosti.

  • Peří skvělesaje pot, který každý člověk během spánku vypotí. Uvádí se, že někdo vyprodukuje až 300 ml potu. To už je pěkně propocené pyžamo a matrace. Peří jej do sebe nasákne a pak nechá vyprchat do prostoru, který se následně snadno vyvětrá.
  • Regulace teplotypomocí péřové peřiny je známou věcí. Zkrátka více hřeje. Však samy husy na sobě mají pouze peří a vydrží i tuhé zimy. Prachové peří je velmi nadýchané, a proto dokáže tělo optimálně zahřát a udržet v teple po celou noc.
  • Mohlo by se zdát, že péřová peřina je těžká. Avšak opak je pravdou.
  • Dnes již mohou tento druh peřin používat i alergici. Nové zpracování a technologie umožnili, že již nejsou hrozbou.
  • Peřiny plněné prachovým peřím vaše tělo krásně obejmou. Dokonale se mu přizpůsobí, takže se vám bude spát jemně jako na obláčku.
  • Jde o ekologický produkt. Kdo nechce nic syntetického, je to pro něj jasná volba.
  • Životnost péřové peřiny se pohybuje v řádech desítek let, samozřejmostí je adekvátní péče. Platí však, že polštář by se měl měnit po několika letech.
Péřové peřiny přináší dobrou noc 3

Jakou peřinu zvolit?

Možná už jste se rozhodli, že i vy doma si dopřejete skvělou přikrývku. Jenže pak nevíte, jakou zvolit. Faktorů výběru je hodně.

Je nutné zvolit správnou velikost, aby vám nepadala příliš velká peřina na zem anebo zase příliš z malé nevylézaly nohy. Pak je na místě objednat prodlouženou verzi. Je také nezbytné zhodnotit, jak nadýchaný kus zvolíte. Čím vyšší gramáž, tím hřejivější bude. Pokud je vám tedy spíše stále horko, volte nějaký tenčí model. Sledovat lze i samotnou výplň. Ty nejkvalitnější jsou vyrobeny ze 100 % prachového peří. To je to nejjemnější a nejkvalitnější co na husách najdete. U nás se nazývají péřové přikrývky LUXUS.

Skvělé modely péřových přikrývek jsou k vidění na ceskeluzkoviny.cz. Můžete si zde vybrat z klasického rozměru, ale i prodloužené verze nebo extra velké francouzského typu. Na těchto stránkách máte k dispozici peřiny s pevným prošitím, takže se vám peří nebude uvnitř shrnovat. To oceníte zejména ráno, kdy člověku začne být zima a je rád přikryt od paty až po bradu. Začněte spát pod péřovou peřinou i vy a vychutnejte si spánek do syta.