Arbequina a Picual jsou báječnou dvojkou pro každou kuchyni

Chcete se vydat objevovat nové chuti a vůně? Milujete ten pocit, když připravujete netradiční menu a nevíte, co přesně očekávat? Moment překvapení je důležitý, a to určitě nejen v gastronomii. Nejde jen o plný talíř, ale také to, co na něm bude zajímavého. Dáte si dobrotu přesně podle mistrů kuchařů ze Španělska? Potom ale k tomuto dílu potřebujete kvalitní ingredience, nejlépe takové, co nejsou jen napodobeninou originálu. Když si dáte olivový produkt přímo zpoza Pyrenejí, hosté se budou opravdu jen olizovat!

Arbequina a Picual jsou báječnou dvojkou pro každou kuchyni 2

S olivovými produkty si užijete zábavu

Bude to řada skvělých večerů při svíčkách, ochutnáte mnoho netradičních jídel. Jen zkusit dát šanci něčemu novému, olivový olej se hlásí o své místo na slunci! Vybírejte jej s nejvyšší možnou pečlivostí, měli byste mít jasno o tom, kam směřujete. Podívejte se na aciditu a když bude hodnota opravdu hodně nízko, jde o správnou volbu. Uveden by měl být i region původu a vězte, že EU rozhodně nestačí. Naopak, tohoto zavádějícího označení bohužel často využívají nízkorozpočtoví výrobci, jejichž olej podle toho chutná a vypadá. Když dáte šanci práci farmářů, kteří dělají svou práci s citem a fortelem děděným po celé generace, neuděláte chybu – právě naopak!

Arbequina a Picual jsou báječnou dvojkou pro každou kuchyni 3

Dejte jim šanci, klidně i společně! Arbequina a Picual dokáží být jako černá a bílá, ale v kuchyni je přece nutností mít více odstínů různých chutí, že? Jemná a výrazná varianta, tedy něco zajímavého pro každou příležitost! Španělská lahůdka pro vzácné návštěvy i všednější chvíle, která zaručeně nezklame. Pochází z regionu Jaén, kde leží město Úbeda, což je vlastně takové pulzující srdce mezi olivovými háji. Není divu, že zde rostou miliony rostlin, jejichž úkol je jasný – zásobit značné procento evropské poptávky, mluví se až o celé pětině. Prémiový olivový olej na olivum.cz je plný slunce a úsměvů přímo ze Španělska, ale vydat se můžete klidně i na řecké nebo italské olivy, zkrátka, jak vám v daný moment zavelí chuť!